Testen bij een Corona teststraat

corona testen

Wil jij weten of je besmet bent geraakt met het Coronavirus? Laat jezelf dan testen bij een Corona teststraat. Het is belangrijk dat je hiervoor een afspraak maakt. Zonder afspraak kun je namelijk niet bij een Corona teststraat terecht. Je kunt eenvoudig online een afspraak maken, of telefonisch. Er is een algemeen nummer beschikbaar waar je naartoe kunt bellen zodat je in sommige gevallen dezelfde dag, of de volgende terecht kunt bij een Corona teststraat. Aan de hand van je woonplaats, wordt er bepaald bij welke testlocatie je terecht kunt.

Je kunt niet terecht bij een Corona teststraat in de buurt: wat nu?

Kun je niet dezelfde, of de volgende dag terecht bij een Corona teststraat in de buurt? Dan zal er gekeken worden naar een alternatieve testlocatie. Er zijn in Nederland verschillende Corona teststraten waar je terecht kunt. Misschien dat je hiervoor een eindje moet rijden, maar wanneer je op korte termijn wilt weten of je besmet bent met het Coronavirus, is het slim om jezelf zo snel mogelijk te laten testen. Het is belangrijk dat je thuis blijft, totdat je getest bent bij een Corona teststraat en de uitslag van de Corona test bekend is.

Ik kan geen autorijden: en nu?

Indien mogelijk, ga je met de auto naar de Corona teststraat. Maar wat nu als je geen auto kunt rijden? Wanneer je zelf geen auto kunt rijden, kun je met één van je huisgenoten naar teststraat komen. Mocht dit ook niet mogelijk zijn, dan kan er gekeken worden naar testlocatie waarbij je terecht kunt met de fiets of met de scooter. Ben je minder valide? Dan kun je met je scootmobiel of rolstoel naar de Corona teststraat gaan. Wanneer je om welke reden dan ook niet zelf naar een Corona teststraat kunt, zal er gekeken worden naar de mogelijkheden die er zijn in de regio waarin je woont.

Geen contact met anderen

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt bij een Corona teststraat en het vermoeden hebt dat je besmet bent geraakt met Corona, is het belangrijk dat je het contact met anderen vermijd. Dit houdt in dat je thuis blijft en dus geen gebruik maakt van openbare ruimten of het openbaar vervoer. Wanneer je naar een Corona teststraat moet, kun je hier dus niet heen gaan met behulp van het openbaar vervoer of taxi. Dit is pas weer mogelijk op het moment dat de Corona test negatief is. Ben je positief getest? Dan volg je de vastgestelde regels op.

Corona testen kopen bij https://www.benelux-medical.nl/ (NL webshop, levert ook aan België).

Afspraak maken voor een COVID test.

Updated: april 12, 2021 — 10:06 am