Eczeem – verschillende soorten huiduitslag

Eczeem is een veel voorkomende huiduitslag waar bijna iedereen wel een keer mee te maken krijgt. Toch bestaan er vele verschillende soorten eczeem, die niet allemaal op dezelfde manier behandeld kunnen worden. Deze soorten eczeem zijn niet besmettelijk, dus het kan niet aan andere personen overgedragen. De huidirritatie kan echter wel veel overlast voor jezelf geven. Het is dan ook goed om een huisarts te raadplegen om te kijken op welke manier jij het soort eczeem dat je hebt het beste te kunnen bestrijden. Op deze manier kun je op een grondige manier van jouw eczeem afkomen en de huidirritatie verwijderen.

 

Van contact- tot sebboroïsch eczeem

Er zijn verschillende soorten eczeem die op hun eigen manier kunnen ontstaan. Vaak valt het eczeem samen met een of andere allergie, waardoor als reactie de huid geïrriteerd raakt. Een van de veel voorkomende vormen is contacteczeem. Deze ontstaat nadat jouw huid in aanraking is gekomen met bepaalde stoffen, waarna er een allergische reactie ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld komen door een zeepsoort, schoonmaakmiddelen, metaal, rubber of make-up. Dan is er ook nog sebboroïsch eczeem. Deze ontstaat vooral op de hoofdhuid, met een rode huid en grote gele schilfers als gevolg. Sebboroïsch eczeem kan veroorzaakt worden door stress, extreme kou en droogte. Soms is het te behandelen of tegen te gaan door speciale lotion of shampoo te gebruiken.

 

Tegengaan

De meeste eczeemsoorten zijn het beste tegen te gaan door niet te heet te douchen en door niet te veel zeep te gebruiken. Heet water en bepaalde soorten zeep kunnen bij contact met de huid voor irritatie zorgen en de huid uitdrogen. Een middel om eczeem tegen te gaan is dan ook zalf of crème te gebruiken die de huid soepel en vochtig houden. Op deze manier wordt de eczeem teruggedrongen.

Updated: april 12, 2021 — 10:07 am

1 Comment

  1. Ik ben zeer tevreden over het pakt

Comments are closed.